Featured

Doopsuiker cactusjes

Een plantje, en dan al zeker een hippe cactus, als aandenken aan je kindje meegeven met de doopsuiker is hipper dan hip en wij begrijpen waarom!

Waarom een Happy Cactus bij je doopsuiker?

Een cactus of succulent als geboortegeschenk meegeven is een een blijvend aandenken aan je pasgeboren spruit. Aangezien cactussen met de juiste verzorging zelfs ouder kunnen worden dan mensen, kan je aandenken meegroeien met je kindje. Bovendien is een cactus neutraal en past in elk interieur én het oogt prachtig in een opstelling met je suikerbonen.

Happy Baby Cactus

Een Happy Cactus komt met pomponnetjes in een neutraal kartonnen potje, waardoor het perfect past bij andere elementen van je doopsuiker geschenken. Je kan kiezen voor 1 soort cactussen of net een mix. Standaard gebruiken we bolcactussen, langwerpige cactusjes, meervormige cactusjes en wat stoerder euforbia’s. Meestal wordt er een mix van 2 of 3 soorten gekozen.

Gepersonaliseerde planten(potjes)

Als kers op de taart kan je zelf de kleurtjes kiezen van de pomponnetjes zodat de cactusjes matchen met je geboortekaartje. Je kan natuurlijk ook kiezen voor roze of blauwe pomponnetjes, bijpassend bij het geslacht. Uiteraard kan je ook zelf een sticker met de naam van je kindje kleven om alles perfect samen te laten passen of een plantenprikker toevoegen.

Zo kan iedereen zelf een potje kiezen om het cactusje permanent in te zetten (zo blijft niemand achter met een babyroos of babyblauw potje). Heb je liever andere potjes? Happy Cactus heeft ook handgemaakte betonnen potjes en ook andere opties zijn mogelijk. Informeer via info@happycactus.be.

Happy Baby Cactus met blauwe pomponnetjes

Meter en Peter geboortebedankje

Voor meter en peter, oma en opa kan je ook een grote versie Happy Cactus bestellen. Niet alleen oogt het mooi in de presentatie maar zij zijn er vast en zeker super blij mee.

Happy Baby Cactus Bestellen

Als je een specifieke kleur pomponnetjes wilt, is het nodig tijdig te bestellen. Heb ik de kleur op voorraad, dan kan het allemaal wat sneller. Stuur vrijblijvend je geboortekaartje door en dan doe ik een voorstel. Via de website bieden we standaard pakketten aan van 10 of 25 stuks. Hierbij kan je ook in je bestelling meegeven welke soorten je wenst.

Contacteer me via mail voor alle bijkomende vragen of bestellingen die groter zijn dan 50 cactusjes. Leveringen zijn gratis in Antwerpen (+10 km) vanaf 200 stuks leveren we gratis in heel België.

(8)

Move over kerstboom, dit jaar zetten wij een kerstcactus. Er zijn eigenlijk echt alleen maar voordelen. Wij lijsten ze even op voor je.

 • Eén van de grootste ergernis bij echte kerstbomen zijn naalden. Overal naalden. Wel, daar heb je bij de cactus geen last van. Een cactus heeft wel stekels maar die blijven netjes op hun plaats. Hij gaat ook gewoonweg niet dood (bij de meeste mensen).

 • Niet iedereen heeft plaats voor die giant kerstboom. Een kerstcactus is compacter. Je kan je eigen formaat kiezen: small, medium, large of XXL. Zelfs de XXL neemt niet 1/10de plaats in van een XXL kerstboom.

 • Het proces van versieren is zo fijn! En dat willen wij écht niet van je afnemen. Versier je eigen kerstactus met pomponnen, zo heb je toch  het ‘Tadaaa, hij is af’ moment. Mis je extra versiering? Blaas confetti in de stolp of leg er lichtjes rond.

 • Er is niemand die in februari tegen je gaat zeggen ‘Staat die cactus er nou nog?’. Laat hem dus lekker staan. Ben je de vrolijkeid beu, haal dan gewoon de pomponnen er af.

Je ziet het: geen gedoe, geen afval, extra vrolijkheid en je kan er pakjes rond leggen. Geen enkele reden om dus niet voor een kerstcactus te gaan!

Bovendien hebben we extra kerstkaartjes om toe te voegen ‘Merry cactus, happy pompoms‘.

HAPPY CACTUS MERRY POMPOMS

 

(0)

Omdat jij een Happy Cactus he-le-maal geweldig vindt, wil je er ook een schenken als relatiegeschenk. Maar wat kan je hier juist van aftrekken?

Als een relatiegeschenk niet gepersonaliseerd is, zoals onze cactussen (het personaliseren met pomponnen geldt  nét niet), dan kan je 100% van de BTW aftrekken (voor bedragen tot 50 euro exclusief BTW).

Je kan ook 50% van de kostprijs van de plant zelf aftrekken.

Welke Happy cactussen vallen hieronder?

 • Small & medium mét of zonder stolp, bijvoorbeeld de combinatie van een small en medium happy cactus met 2 stolpen komt op 33,46 euro.
 • Eigenlijk kan je dus alle cactussen met uitzondering van onze XXL bestellen met deze aftrekbaarheid.

Yay! Happy Cactus voor iedereen!

(0)

Alle cactussen van Happy Cactus worden geleverd met de pomponnetjes in een zakje? Wat? Moet je die dan zelf versieren? Ja! Want dat zorgt voor dubbel plezier.

Eigenlijk is een cactus versieren allesbehalve moeilijk. Je krijgt je zakje met pomponnetjes en je prikt ze op de stekels. Alle cactussen van Happy Cactus zijn uitgekozen omdat ze stevige stekels hebben met best wat draagkracht.

Je bent er helemaal klaar voor! Pomponnen in de aanslag? Zet je cactus eerst in een potje (als hij hier nog niet instaat). Neem een pompon en prik hem voorzichtig op één van de stekels. Voel je dat de stekel de pompon niet dragen kan, kies dan een andere. Bij sommige cactussen met fijne stekels, kan je ook meerdere stekels prikken in hetzelfde bolletje. Heb je een cactus met lange stekels? Probeer zelf aan te voelen hoe diep je het pomponnetje kan prikken.

Zo kan jij kiezen waar je je pomponnen prikt en of je veel of net weinig versieringen aanbrengt. Want elke cactus heeft zijn eigen karakter en wie weet heeft die van jou enkel een pompon hanenkam.

Help stekelbreuk

Af en toe kan het gebeuren dat een stekel beschadigd geraakt. Dit is geen ramp. De cactus overleeft het met gemak. Wees gewoon voorzichtig bij het (her)plaatsen van je pompoms.

Help stekels in mijn hand

Voel je dat er stekels in je hand zitten, panikeer dan vooral niet. Wees voorzichtig en probeer de stekel niet af te breken. Neem een pincet en trek de stekel er volledig uit (net zoals bij een splinter). Ontsmetten is aangeraden.

(0)

Is een Euforbia een cactus? Neen. Lijkt hij er dan niet heel erg op? Ja. Of toch de exemplaren die wij verkopen in onze webshop.

Wat is een euforbia?

Euforbia is de één van de grootste plantensoorten ter wereld en ze zijn er dan ook in allerlei vormen en maten. Wil je testen of een bepaald exemplaar een cactus of euforbia is? Prik er dan eens in. Euforbia’s staan bekend om hun giftig wit sap, ook wel wolfsmelk genoemd. Raak het dus niet aan en draag handschoenen.

Een tweede verschil is de vorming van stekels. Bij cactussen zitten de stekels steeds op een soort kussentje. Dit is niet het geval bij de euforbia.

Verzorging

Het liefst van al staan deze planten in de zon met een temperatuur van boven de 15 graden. Zet ze dus zeker dichtbij het raam. Als ze te weinig zon krijgen, zie je dat ook onmiddelijk. Je plant ziet er dan slap en ziek uit. Bij te hoge temperaturen, stopt de plant met groeien. Dit komt voornamelijk voor boven de 40 graden Celsius. In België hebben we daar niet te veel last van.

Succulente euforbia’s zoals degene op onze webshop, kunnen perfect maanden zonder water. Extra gieten is pas nodig als de grond volledig (dus ook onderin de pot) is opgedroogd. Omdeze plant te laten uitdrogen moet je wel echt moeite doen dus geef hem liever te weinig dan te veel water. Las sowieso een pauze in van oktober tot maart.

Stekken

Wil jij graag zelf je euforbia stekken? Dat kan!

 1. Stek alleen in het groeiseizoen (lente of zomer).
 2. Draag handschoenen want het sap kan irriteren.
 3. Gebruik een scherp mes en snij een deel  van de plant af.
 4. Spoel ook het melksap af van je stek want dit kan wortelvorming verhinderen.
 5. Laat je nieuwe stekje enkele dagen drogen op een zonnige plaats.
 6. Plant hem dan in droge grond.
 7. Geduld! De euforbia kan er best even over doen om wortels te krijgen!

 

(0)